Aankleding alternatieve locatie

AANKLEDING ALTERNATIEVE LOCATIE

Ieder mens is uniek, niemand is hetzelfde! Mensen kiezen steeds vaker voor een alternatieve locatie voor de herdenkingsdienst. Ik kan deze locatie prachtig voor u aankleden, zowel met bloemen als met accessoires.

Want waar was tante altijd het liefst? En pake, waar was hij altijd te vinden? Precies, in het clubgebouw van zijn muziekvereniging. En tante was het meest in haar sas bij haar bridgeclub in het buurthuis. Dat lieve nichtje sprong het liefst tijdens gymles op de trampoline in de gymzaal, die bijzondere neef zat het liefst aan de toog van zijn stamkroeg, broer was dol op de derde helft van een voetbalwedstrijd bij zijn favoriete club in de kantine en die lieve vriendin keek altijd uit naar het etentje in haar lievelingsrestaurant.

Wat is dan de reden, waarom de afscheidsdienst dan niet wordt gehouden op de favoriete plek van uw dierbare?

Er zijn meerdere redenen denkbaar. De meest waarschijnlijke is dat u hier nog nooit over heeft nagedacht. En dat is heel normaal. Maar niets is onmogelijk. En hoe zorgt u ervoor dat die ruimtes waardig en persoonlijk worden aangekleed voor een herdenkingsdienst. Dat hoeft u niet te regelen, ik kan dit voor u verzorgen.

Ik heb een assortiment decorstukken en accessoires. In combinatie met mijn inlevingsvermogen, creativiteit met bloemen en uw inbreng van verhalen, ideeën en vertrouwen, kan ik ervoor zorgen dat de plek waar de uitvaart van uw dierbare plaats zal vinden, zal veranderen in een passende omgeving voor een mooie herdenkingsdienst.

Waar moet u dan aan denken?

Het clubhuis van de muziekvereniging van pake:

De lievelingsmars van pake klinkt door de ruimte bij binnenkomst. De ruimte is aangekleed met tafelsstukjes met bladmuziek erin verwerkt en twee zuilen met enorme boeketten, waarin het thema muziek verwerkt is. Op de kist ligt pake’s rouwbloemstuk met zijn trombone erin verwerkt. Het condoleanceboek is een nog onbeschreven muziekschrift met notenbalken. Aan het eind van de dienst wordt nog een borrel gedronken met een stukje droge worst erbij, want dit hoorde voor pake bij een avondje repeteren.

Songtekst Stef Bos-Papa

Ik heb dezelfde ogen

En ik krijg jouw trekken om mijn mond

Vroeger was ik driftig

Vroeger was jij driftig

Maar we hebben onze rust gevonden

En we zitten naast elkaar

En we zeggen niet zoveel

Voor alles wat jij doet

Heb ik hetzelfde ritueel

Papa

Ik lijk steeds meer op jou

De stamkroeg van die bijzondere neef:

Alle krukken bij de bar zijn weggehaald, behalve die ene op het hoekje waar hij altijd zat. Hierop staat een prachtig bloemstuk met zijn klompen. Het condoleanceboek is een stapel bierviltjes. Op de tafels staan bierflessen van zijn favoriete merk aangekleed met bloemwerk. Er staan kandelaren en een spreekgestoelte passend bij het interieur van het café. De kist staat op het biljart. Na een niet al te lange dienst, want hij hield niet van al dat “gezwets”, gaat de tap open, wordt er geproost op het leven en gaan er schalen met bitterballen rond en klinkt op de achtergrond de muziek waar hij zo van hield.

 

Songtekst Diggy Dex  –  Ode aan het leven

En als de klok luidt, bouw dan een mooi feest voor mij
Zo eentje, die door gaat, door gaat voor altijd
Mocht ik heen gaan, ergens, treur dan niet om mij
Maar proost op het leven, en treur niet om mij

De gymzaal voor dat lieve nichtje:

De lange mat ligt als loper bij de entree van de zaal. In de zaal staan diverse toestellen opgesteld versierd met bloemen in haar lievelingskleur. De kale houten stoelen zijn voorzien van mooie strikken en linten in deze zelfde kleur. De bok dient als spreekgestoelte. Op de evenwichtsbalk ligt het condoleanceboek met daarnaast haar turnpakje op een paspop gedecoreerd met bloemen. Op het wandrek hangt een projectiescherm waarop foto’s worden getoond. Overal staan kandelaren met kaarsen in de clubkleuren. Aan de ringen en de brug hangen allemaal ballonnen (gevuld met gas) met daaraan kaartjes van haar vrienden en vriendinnen die na het officiële gedeelte buiten worden opgelaten. En op de grote trampoline is plaats voor haar kist omdat ze nog zoveel plannen had en nog zo hoog had willen springen.

 

Het restaurantje van die lieve vriendin:

Op haar tafeltje bij het raam staat een prachtig bloemstuk met haar lievelingsbloemen. Het condoleanceboek is een menukaart. Bij binnenkomst krijgt iedereen een glas bubbels, haar aperitiefje. De dienst wordt ingedeeld in een voor-, hoofd- en nagerecht, afgewisseld met mooie muziek die de tussengerechten vertegenwoordigen. Aangezien ze dol was op bling-bling is de ruimte versierd met glimmende doch stijlvolle accessoires. Op de tafels staan in plaats van een enkel bloemetje in een vaasje, schalen en borden opgemaakt met bloemwerk. Haar kist staat in een hoekje afgeschermd met mooie kamerschermen, want ze hield er niet van om in het middelpunt te staan. Na afloop van de dienst wordt iedereen getrakteerd op een grand dessert.

De mogelijkheden op het gebied van bloemen voor bij een overlijden

Meer informatie

Bekijk hier de foto’s van gemaakt rouwbloemwerk

Meer informatie

De mogelijkheden voor een bloemstuk op de kist

Meer informatie